Održana je brdska trka Tara 2022,, ali daleko od starog sjaja

Tekst i foto: Dragan Simić

Danas . je održana brdska trka za šampionat Srbije Tara 2022.Na starom, kultnom mestu, na kom su stasavali najveći šampioni Srbije. Ali, sem imena, sve ostalo je bilo daleko od starog sjaja.

Organizator kao da je radio protiv sebe i takmičara. Izabrana je kratka deonica na kojoj zbog bankina nije moglo da bude puno gledalaca. Organizacija je bila katastrofalna. Počev od toga da su i treninzi i trka bili u istom danu, čime je i mogućnost podešavanja auta bila nemoguća. Naravno to je dovelo i do kašnjenja kako treninga tako i samog takmičenja.

Izbor dela staze na deonici Bajina Bašta – Kaluđerske bare, takođe je bio pogrešan jer na toj deonici nije moglo ni da stane puno gledalaca, kao ni da se pokaže pravo umeće. Na kraju to mrcvarenje je pred kraj dana završeno, a dobar deo publike je otišao kući. Najavljeni dueli su izostali, dok je većina starovremenskih jugića uspela da završi jako kratku deonicu, koja se svodila većinom na kombinaciju gas, dugačak pravac, kočenje, harnadla i ponovo.

Jedina svetla tačka bio je pobednik u generalnom plasmanu, prekaljeni šampion Miško Subotić iz Čačka . Njegov glavni konkurent Aleksandar Vidosavljević imao je problema sa autom, pa je pravi dvoboj izostao. Pažnju je privukao novi auto Mini Cooper, koji je na treningu imao najbolje vreme.

Miško Subotić ,pobednik u generalnom plasmanu još jednom je pokazao da je majstor starog kova

Zbog sve lošijih organizacija i prevelikog broja klasa (12) sa puno nazovi šampiona, izgubljena je draž i sponzori. Sa 12 klasa i generalnim (39 pehara) u odnosu na broj takmičara(55), ispada da svako može ići kući sa peharom.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *