NAŠI BICIKLISTI NASTAVLJAJU SA ODLIČNIM VOŽNJAMA NA 79. MEĐUNARODNOJ TRCI “KROZ ALBANIJU”

ĐORĐE ĐURIĆ U ZELENOJ MAJICI!

Naši biciklisti nastavljaju sa sjajnim vožnjama na 79. međunarodnoj biciklističkoj trci “Oko Albanije” .
Đorđe Đurić je u četvrtoj etapi stigao šesti na cilj i zahvaljujući pravoj žetvi bodova sada se nalazi u “Zelenoj majici” namenjenoj najboljem vozaču po bodovima. U generalnom plasmanu je među deset najboljih, osmi je sa zaostatkom od 2,53 minuta za liderom, a u generalnom plasmanu vozača do 23 godine nalazi se na drugoj poziciji sa zaostatkom od 2,33 minute za nosiocem bele majice.
Danas je vožena, pretposlednja , četvrta etapa od Vlore do Đirokastre duga 130,9 kilometara. Pobedio je Bugarin Lačezar Angelov u vremenu 2:59,33 časova. Drugi je sa zaostatkom od dve sekunde ciljem prošao Holanđanin Antonie Van Nopen, a u istom vremenu treći je stigao Rumun Kristian Raileanu što mu je bilo dovoljno da preuzme “žutu majicu” vodećeg u generalnom plasmanu trke.

Teška, tehnički veoma zahtevna četvrta etapa sa velikim usponom, brdom na 59. kilometru. Uspon je dug svih deset kilometara – priča o današnjoj etapi selektor naše reprezentacije Miloš Miladinović – Od samog starta krenuo je beg. Mi smo tu poslali kao odgovor Dušana Kalabu koji je izdržao sve do vrha brdskog cilja što je i bio zadatak. Posle toga se karavan spojio. Jedan vozač iz tima Meridijane je otišao solo u beg, ali su naši momci krenuli u lov predvodeći karavan i dostigli su ga u poslednja dva kilometra. Usledio je rasplet i Đurić je stigao šesti sa 12 sekundi zaostatka, ali je danas i u “Zelenoj” majici zvanično kao najbolji sprinter.


Trka se završava u nedelju, 4. juna 2022. petom etapom od Đirokastera do Fiera dugoj 160,6 kilometara.

REPREZENTACIJA SRBIJE NA TRCI OKO ALBANIJE
VOZAČI: Marko Danilović, Borac Čačak, Dušan Kalaba , Invikta bike, Aleksa Radmilac, Borac Čačak, Luka Turkulov , Invikta Bike, Đorđe Đurić, Filip Vagner tim, Andrej Galović, Crvena zvezda. SELEKTOR seniora: Miloš Miladinović. MEHANIČAR: Marko Vasić. MASER: Tadija Vučković.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *