Prvobitno osnovana pod imenom Aeroput, 17. juna 1927. godine, Er Srbija se nalazi na osmom mestu liste najstarijih avio-kompanija na svetu koje još uvek posluju.

Pod sloganom “95 godina letenja”, amblem je dizajniran tako da spaja tradiciju i savremeni trenutak, odajući počast bogatoj istoriji srpske nacionalne avio-kompanije. Amblem će biti postavljen i jasno istaknut na trupu 12 aviona tipa erbas i pet aviona tipa ATR. 

„Pred nama je veoma značajan jubilej i tim povodom želimo da iskažemo zahvalnost našim slavnim prethodnicima koji su davne 1927. godine osnovali prvu domaću avio-kompaniju Aeroput. Izuzetno smo ponosni na činjenicu da samo nekoliko avio-prevoznika na svetu ima istoriju dugu koliko i naša kompanija. To nam ujedno predstavlja i veliku odgovornost jer, kao direktni naslednici tradicije duge 95 godina, u svakom trenutku moramo da ostanemo na visini zadatka“, izjavio je Jirži Marek, generalni direktor Er Srbije.  

Pored kreiranja i implementacije specijalnog amblema na svoje avione, Er Srbija će 95. godišnjicu 17. juna obeležiti nizom prigodnih aktivnosti.

Prva domaća avio-kompanija Aeroput poslovala je do 1947. godine kada ju je nasledio Jugoslovenski aerotransport (JAT), koji je 2003. godine transformisan u Jat ervejz, dok je novo poglavlje kompanije pod sadašnjim imenom Er Srbija započeto 2013. godine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *